Mill Valley, California Mountain House Renovation

photo of kitchen, California Mountain House

Overview

This 1960’s vintage A-frame is located on a mountain ridge five miles north of the Golden Gate Bridge. The site provides dramatic views of Mount Tamalpais, Muir Woods National Monument, and the Pacific Ocean beyond. This northern California mountain house experienced a top to bottom renovation.

logo line for Marshall Design Studio

The Challenge

The original design did not respond to the views. Two clumsy interior staircases resulted in spaces that were dark and dysfunctional.

The Solution

Extensive interior and exterior renovation resulted in bright, open spaces that take full advantage of the natural environment. One elegantly transparent staircase created a focal point which enhanced the uncovered view.

Services Provided:

Space Planning | Interior Design | Exterior Design | Construction Management | Lighting Design | Sourcing

Living Area: Before and After:

Use the slider to see the living area before and after. Replacing two clumsy interior staircases with one elegantly transparent stairwell opened up the floorplan. Painting the wood allows the light to flood into the space.

logo line for Marshall Design Studio

Invite the Light

My husband and I recommend Jane and Gary Marshall without reservation.

Lila and Bill Daniels

Homeowners

What you leave out is just as important as what you leave in. ~ Unknown