Wailea, Maui Condominium Renovation

photo of Bathroom, Wailea, Maui Condominium Renovation

Overview

Our clients use this condominium as their second home. Their goal was to completely renovate this condominium to better reflect their own tastes and lifestyle. Our office initially presented three different schematic design plan options. One design direction was chosen and further refined.

We wanted the interior to remain a quiet, uncompetitive backdrop to frame the incredible view. We also provided properly illuminated display zones for their art collection. Furniture and accessories were to be kept to a minimum; the space itself left uncluttered and cool. We spent concentrated time detailing the kitchen and bathrooms so that these more complex spaces would look as effortless and spare as possible.

Storage walls were incorporated into each space to conceal media, a home office, a queen murphy bed with guest storage, integrated appliances, and storage in the kitchen.

logo line for Marshall Design Studio

The Challenge

The existing space consisted of (2) bedrooms and (3) full baths in a maze-like floor plan of contrived 45-degree angles.

The original floor plan did not take full advantage of a marvelous view of the ocean, coastline, and mountains. The existing interior was dark, dated, and uninspired.

The Solution

With the exception of a few fixed structural elements, we gutted the existing space completely. We planned the new interior to position the view prominently from each space, beginning at the front door. You now see through to the ocean immediately upon entering this home. The “new” home consists of (2) bedrooms, each with a full en-suite bathroom, a home office, a powder room with a laundry closet, and a more gracious entry foyer.

Services Provided:

Space Planning | Interior Design | Construction Management | Lighting Design | Sourcing

Kitchen: Before and After

Use the slider to see the kitchen before and after, showing the dramatic changes due to well-designed storage.

logo line for Marshall Design Studio

Living Room: Before and After

Use the slider to see the living room before and after.

logo line for Marshall Design Studio

Guest Bath: Before and After

Use the slider to see the guest bathroom before and after, showing a dramatic contemporary design.

logo line for Marshall Design Studio

Rethink Everything

When we decided to renovate our condominium in Wailea, we did not want it to be like all the others, nor did we want a cookie-cutter solution. Marshall Design Studio presented us with design options that recognized our individual and unique style. Our condo was taken down to the studs and completely made over.

Jane was committed from design concept through construction. We were especially impressed with her lighting expertise and her dedication in working with our Italian plumbing supplier, a challenge to say the least. Our new Maui home surpassed our expectations. It is absolutely different and beautiful.

Susan and Fred Baxter

Homeowners

I don’t believe design has to speak too much. It should remain silent and let nature in. ~ Tadao Ando